ČO BUDEME POTREBOVAŤ:
Svetlé bagety
Trhané bravčové mäso
Sterilizované uhorky
Eidam/Gouda
Šunka
Plnotučná horčica
Soľ, Cesnak
Plantejny (nezamieňať so zelenými banánmi)
Červená repa
AKO NA TO:
Keď mi Pedro rozprával o pečených banánoch (teda plantejnoch, ale prirovnal to k banánom, ktoré mimochodom u nás tiež nie sú také banány, ako banány u nich na Kube), musím povedať, že si získal moju pozornosť. Predstava jedenia pečených banánov bola tak trochu zvláštna, ale musím povedať, že je to naozaj výborné. A naozaj to nie sú banány.
Viac o plantejnoch/plantajnoch/plantýnoch, teda zeleninových banánoch, nájdeš na internete, napr. aj na Wikipedii: https://cs.wikipedia.org/wiki/Plantain
Kubánsky sendvič sa sám o sebe až tak nevymyká štandardu, ale v kombinácii s týmito „pečenými banánmi“ je to naozajstná dobrota. A stačí k tomu zajedať červenú repu. Pre tieto účely bude ideálna tá predvarená. Človek sa tak nezababre a je s tým menej práce. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Sendvič pripravíš jednoducho. Bagety rozpolíš, potrieš maslom, mierne opečieš. Potom potrieš horčicou, posypeš trhaným bravčovým mäsom, pridáš plátky šunky, syra a na plátky nakrájanú sterilizovanú uhorku. Na záver to celé dáš zapiecť. Stačí ti na to toastovač/sendvičovač/kontaktný grill.
Odrežeš špičku plantejnov, pozdĺž narežeš a vložíš do nádoby s horúcou vodou. Po chvíli do rezu vsunieš opatrne prst a následne oddelíš šupku. Inak to ani neskúšaj. Olúpaný banán nakrájaš na kolieska a opečieš na oleji. Necháš vychladnúť a následne rukou roztlačíš na malé placky. Placky potom namočíš v zmesi soli, vody a cesnaku a opečieš znova.
Je to netradičná parádička.
Dobrú chuť.
Recept: Pedro
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
626 kcal, tuky 12 g, bielkoviny 33 g, sacharidy 91 g, vláknina 10 g