Congri

Congri, recept, rizoto, kubánsky, slanina, klobása, čierne fazule

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Čierne fazule – 1 plechovka

Ryža – 250 g

Anglická slanina – 100 g

Klobása (alebo saláma)

Zelená paprika – 1 ks

Soľ, Rímska rasca, Koriander, Mletý bobkový list (už sme použili v Picadillo)

AKO NA TO:

Keď mi tento recept Pedro predstavil, hovoril o ňom, že sa dá použiť aj ako príloha k niečomu ďalšiemu. Nuž, ale keď som ochutnal, musím uznať, že je dobrý a sýty aj sám o sebe. A bolo mi zdôraznené, že to nie je rizoto!

Nakrájaš papriku, slaninu, klobásu a spolu ich opečieš. Ak by pustili málo tuku, podlej trochu olejom. Pridáš fazule (kľudne aj s nálevom – napr. slaným/pikantným, podľa toho, aké si kúpil) a ryžu. Podleješ vodou a na miernej teplote dusíš, kým sa ti voda nevpije a ryža nezmäkne.

Ďalší kúsok Kuby na tvojom tanieri.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

562 kcal, tuky 12 g, bielkoviny 27 g, sacharidy 89 g, vláknina 12 g


TIP: môžeš použiť aj sušené fazule, ktoré na 12 h namočíš a pred prípravou Congri uvaríš 🙂 nezabudni pozrieť aj ostatné kubánske recepty 😉

PS: nikdy nepouži biele fazule. Na to sú Kubánci hákliví, to totiž nie je Congri. A Congri to nie je ani keď použiješ červené fazule a vtedy to volajú Moros y cristianos 😉

Recept: Pedro