ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4-6 porcií):
Bravčové pliecko – 600 g
Kyslá kapusta – 500 g
Smotana (šľahačka) 33% – 250 ml
Cibuľa – 2 stredné kusy
Soľ, Čierne korenie, Sladká paprika
Bravčová masť (ak nemáš, tak kľudne repkový alebo slnečnicový olej)
Voda – podľa potreby
Voliteľné: Hladká múka – 1 PL
AKO NA TO:
Segedínsky guláš je tak jednoduchý recept, že ho ľudia samozrejme komplikujú bujónikmi a neviem čím všetkým ešte. Pritom je to tak jednoduché.
Nakrájaš si najemno cibuľu. Na bravčovej masti ju opečieš do zlatista a pridáš nakrájané bravčové pliecko. Osolíš, okoreníš a pridáš za polievkovú lyžicu červenej papriky, aby to malo krásnu farbu. Opatrne dusíš, aby sa ti paprika nepripálila, lebo ti zhorkne. Keď mäso pustí trocha štavy, podleješ pohárom vody a dusíš na nízkej teplote aspoň 20min. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Pridáš kyslú kapustu a podleješ vodou tak, aby bola tesne po povrch. Nechceš to mať zbytočne riedke. Dosolíš a opäť pridáš za lyžicu červenej papriky. Premiešaš a dusíš ďalej na nízkej teplote ďalších 30 min. Na záver pridáš sladkú smotanu (ak to bude moc riedke, v smotane rozmiešaj lyžicu múky, ale nie viac!). Opäť premiešaš, necháš prejsť varom a máš hotovo.
Podávaš s knedlíkom a pridaj si aj trochu chilli, nech to má grády.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
590 kcal, tuky 22 g, bielkoviny 26 g, sacharidy 72 g, vláknina 5 g