Segedínsky guláš

Segedínsky guláš

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4-6 porcií):

Bravčové pliecko – 600 g

Kyslá kapusta – 500 g

Smotana (šľahačka) 33% – 250 ml

Cibuľa – 2 stredné kusy

Soľ, Čierne korenie, Sladká paprika

Bravčová masť (ak nemáš, tak kľudne repkový alebo slnečnicový olej)

Voda – podľa potreby

Voliteľné: Hladká múka – 1 PL

AKO NA TO:

Segedínsky guláš je tak jednoduchý recept, že ho ľudia samozrejme komplikujú bujónikmi a neviem čím všetkým ešte. Pritom je to tak jednoduché.

Nakrájaš si najemno cibuľu. Na bravčovej masti ju opečieš do zlatista a pridáš nakrájané bravčové pliecko. Osolíš, okoreníš a pridáš za polievkovú lyžicu červenej papriky, aby to malo krásnu farbu. Opatrne dusíš, aby sa ti paprika nepripálila, lebo ti zhorkne. Keď mäso pustí trocha štavy, podleješ pohárom vody a dusíš na nízkej teplote aspoň 20min. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Pridáš kyslú kapustu a podleješ vodou tak, aby bola tesne po povrch. Nechceš to mať zbytočne riedke. Dosolíš a opäť pridáš za lyžicu červenej papriky. Premiešaš a dusíš ďalej na nízkej teplote ďalších 30 min. Na záver pridáš sladkú smotanu (ak to bude moc riedke, v smotane rozmiešaj lyžicu múky, ale nie viac!). Opäť premiešaš, necháš prejsť varom a máš hotovo.

Podávaš s knedlíkom a pridaj si aj trochu chilli, nech to má grády.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

590 kcal, tuky 22 g, bielkoviny 26 g, sacharidy 72 g, vláknina 5 g

AK MÁŠ RÁD MÄSO: