Špagety s chorizom

Špagety s chorizom

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Špagety – 250 g

Chorizo – 100 g

Paradajky – 6 ks

Cesnak – 4 strúžiky

Mlieko 3,5% – 250 ml

Tvrdý syr typu Eidam/Gouda – 250 g

Soľ, Čierne korenie, Tymián, Chilli, Repkový alebo Slnečnicový olej

AKO NA TO:

Keď sa povie jednoduchá večera, väčšinou si predstavím cestoviny. Som naozaj veľký fanúšik tohto talianskeho pokrmu a je to nielen preto, že sú výborné, ale aj kvôli flexibilite, lebo sa dajú pripravovať na nekonečno spôsobov.

Daj variť špagety. Klasika. Hlboký hrniec, veľa vody, soľ.

Na oleji orestuj cesnak. Ale nie dlho, aby ti nezhorkol. Ide len o to, aby pustil chuť. Pridáš nakrájané paradajky, osolíš, okoreníš a spolu podusíš, kým nedostaneš jemnú paradajkovú omáčku. Pridáš mlieko a nakrájané chorizo a chvíľu povaríš.

A teraz prichádza moja najobľúbenejšia časť. K tej pristupujem, až keď ideme jesť. Je jedno, či máš cestoviny studené, pretože ich pridáš do horúcej omáčky, premiešaš a pomaly pridávaš nastrúhaný syr, neprestávaš miešať a na veľmi miernej teplote miešaš, kým ti nevznikne krásna a hutná syrovo-paradajková omáčka, ktorá sa spojí s cestovinami a vznikne ti jeden kompletný pokrm.

Či už pridáš čili a tymián na začiatku alebo na konci, nechám na teba. Na záver, to ale podľa mňa rozvonia lepšie.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

601 kcal, tuky 26 g, bielkoviny 34 g, sacharidy 56 g, vláknina 7 g


TIP: paradajky môžeš aj olúpať, ale mne to príde zbytočné a šupka mi nevadí 😉

PS: vyskúšaj aj iné cestoviny 🙂