ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Špagety – 250 g
Mleté hovädzie mäso – 500 g
Pasírované (drvené) paradajky – 500 g
Paradajkový pretlak – 140 g
Voda – 500 ml
Tvrdý syr 45% tuku v sušine – 50 g
Cesnak – 1 strúžik
Cukor – 2 PL
Soľ, Čierne korenie, Bazalka, Oregano
AKO NA TO:
Zabudni na guličky z IKEA. Zabudni aj na ostatné zložité recepty na guličky. Jednoduchá, zdravá a rýchla večera pre teba a nájdeš ju tu.
Pasírované paradajky a paradajkový pretlak vylej do hrnca s 500 ml vody. Premiešaj a priveď k varu. Oslaď 2 PL cukru, premiešaj a odstav.
Mleté hovädzie mäso zmiešaj s pretlačeným cesnakom, soľou, čiernym korením, bazalkou, oreganom a vytvaruj menšie guličky. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Pripravenú paradajkovú zmes vylej do zapekacej misy, vlož do nej mäsové guličky a daj zakryté piecť na 60 min. pri 200°. Mäso pustí trochu tuku a všetky chuti sa ti spoja.
Kým sa ti pripravujú guličky s paradajkovou omáčkou, uvar si špagety podľa návodu.
Na tanieri posyp syrom a máš hotovo.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
547 kcal, tuky 22 g, bielkoviny 38 g, sacharidy 49 g, vláknina 4 g