ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Morčacie prsia – 500 g
Ryža – 1 hrnček / 250 g
Voda – 1,5 toho istého hrnčeka
Na mäso: Soľ, Čierne korenie, Sladká paprika, Rozmarín, Koriander, Klinčeky, Horčica, Repkový olej
Na ryžu: Kari, Repkový olej, Cibuľa, Cesnak, Zelenina podľa chuti
AKO NA TO:
Tento jednoduchý, nazvime ho kľudne orientálny obed, si naozaj pripravíš raz dva. Kukaj.
Mäso nakrájaš na väčšie kúsky, naložíš na 12 hodín do marinády a potom buď napicháš na špíz a opečieš alebo len tak opečieš na panvici. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Ryžu si pripravíš tak, že na oleji podusíš na malé kúsky nakrájanú cibuľu a cesnak. Ak máš čerstvú zeleninu pridáš teraz, ak mrazenú, tak až na konci. Vsypeš ryžu, podleješ vodou, osolíš, okoreníš a necháš na veľmi miernej teplote (hlavne zakryté) dusiť, kým, sa ti všetka voda nevpije. Snaž sa hrniec/panvicu zbytočne neotvárať. Ak máš hotovo, pridáš kari, premiešaš a necháš odstáť.
Jogurtový dresing pripravíš podľa receptu, odkaz nájdeš vyššie.
A jednoduchá hostina môže začať, lebo to všetko stíhaš súbežne, kým sa ti dusí ryža.
Dobrú chuť.
TIP: klinčeky pred pečením vyber. Nechaj ich len v marináde, nech ti prevoňajú mäso 🙂
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
425 kcal, tuky 8 g, bielkoviny 38 g, sacharidy 55 g, vláknina 3 g