ČO BUDEME POTREBOVAŤ:
Kondenzované mlieko, sladené – 1 plechovka
Kondenzované mlieko, nesladené – 1 plechovka
Vajíčka – 6 ks
Cukor kryštál – cca 3 PL
Voda
Pravá vanilka
AKO NA TO:
Tento recept je veľmi zaujímavý. Nielen prípravou, ale aj chuťou a svojou konzistenciou. Pedro mi totiž prezradil, že niektorým chutí tak, že sa za ním idú utĺcť a niekomu prekáža jeho konzistencia. Ak to k niečomu môžem prirovnať, prirovnal by som to k nášmu pudingu, ale napriek tomu je tento kubánsky dezert hutnejší a karamel tomu dodá zaujímavú chuť. Rozhodne stojí za vyskúšanie.
Samotná príprava sa ti bude zdať zložitá, ale ver mi, nie je.
Začni tým, že si pripravíš karamel, ktorým potom vytrieš nádobu pre Flan. Cukor zmiešaš s lyžičkou vody a pomaly zohrievaš. Získaš bezfarebný sirup, ktorý ti začne pomaly hnednúť. Keď bude mať gaštanovú farbu (tip pre mužov: gaštanová farba = hnedá ), nádobu s karamelom odstavíš. Ak by bol veľmi hustý, pridaj 1-2 lyžičky vody. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Samotný Flan: Vajíčka poriadne vyšľahaj a prilej kondenzované mlieka, pridaj vanilku a celé to spolu ešte raz vyšľahaj. Misku alebo inú nádobu potri pripraveným karamelom a vylej tam ušľahanú zmes. Prikry alobalom a máš nasledujúce možnosti. Buď to 20 min. povar v tlakovom hrnci alebo použi vodnú kúpeľ a „upeč“ to v trúbe na 140-150° po dobu cca 40 min. Následne nechaj vychladnúť a daj do chladničky, ideálne cez noc. Ak použiješ nádobu, ktorá má užšie dno a širší okraj, pôjde ti Flan ľahšie vyklopiť.
Dobrú chuť.
TIP: fantázii sa medze nekladú, na Kube si do toho každý pridá niečo podľa svojej chuti. Vaječný koňak, kokos, griotku, rum, ananás, jahody.. Dá sa toho vymyslieť naozaj veľa a každý recept tak bude originál
Recept: Pedro
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
304 kcal, tuky 17 g, bielkoviny 18 g, sacharidy 21 g, vláknina 0 g