ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Bravčové pliecko – 500 g
Paradajky – 4 ks
Cibuľa – 1 väčší alebo 2 menšie kusy
Cesnak – 2 strúžiky
Horčica, plnotučná – 2 PL
Pivo – 300 ml
Voda – 400 ml (nemusíš ju dávať, môžeš to nechať hustejšie)
Ryža – 250 g
Soľ, Čierne korenie, Repkový olej a kto chce, môže aj chilli
AKO NA TO:
Receptov na bravčové na šťave je snáď milión. Každý to má rád trochu inak. Ja to mám rád jednoducho, ale zato s výraznou chuťou.
Tento recept je vhodný nielen ako obed, ale aj ako večera. Naviac je jednoduchý na prípravu. Mäso stačí len pekne dlho podusiť, aby bolo krásne mäkké a rozpadávalo sa ti na jazyku.
Nakrájanú cibuľu s cesnakom opeč na oleji, pridaj nakrájané mäso, soľ, korenie a horčicu. Z mäsa a prísad sa ti vytvorí skvelý základ.
Kým sa ti mäso dusí a púšťa šťavu, nakrájaj si paradajky. Ideálne na čo najmenšie kúsky, aby sa ti krásne rozvarili. Niekto ich dokonca aj ošúpe, ale mne to chutí aj so šupkou. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Pridaj k mäsu, podlej pivom. Za priebežného miešania, zakryté a na nízkej teplote var 90 minút. Priebežne môžeš podlievať vodou, aby si to nemal príliš husté. Mäso pustí šťavu, paradajky pustia šťavu a pivo je pivo. Nechám to teda na tebe a tvojej chuti.
Najviac mi to chutí s ryžou.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
404 kcal, tuky 23 g, bielkoviny 25 g, sacharidy 24 g, vláknina 3 g