ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Bravčové pliecko – 500 g
Paradajky – 4 ks
Cibuľa – 1 väčší alebo 2 menšie kusy
Cesnak – 2 strúžiky
Horčica, plnotučná – 2 PL
Pivo – 300 ml
Voda – 400 ml (nemusíš ju dávať, môžeš to nechať hustejšie)
Ryža – 250 g
Soľ, Čierne korenie, Repkový olej a kto chce, môže aj chilli
AKO NA TO:
Receptov na bravčové na šťave je snáď milión. Každý to má rád trochu inak. Ja to mám rád jednoducho, ale zato s výraznou chuťou.
Tento recept je vhodný nielen ako obed, ale aj ako večera. Naviac je jednoduchý na prípravu. Mäso stačí len pekne dlho podusiť, aby bolo krásne mäkké a rozpadávalo sa ti na jazyku.
Nakrájanú cibuľu s cesnakom opeč na oleji, pridaj nakrájané mäso, soľ, korenie a horčicu. Z mäsa a prísad sa ti vytvorí skvelý základ.
Kým sa ti mäso dusí a púšťa šťavu, nakrájaj si paradajky. Ideálne na čo najmenšie kúsky, aby sa ti krásne rozvarili. Niekto ich dokonca aj ošúpe, ale mne to chutí aj so šupkou.
Pridaj k mäsu, podlej pivom. Za priebežného miešania, zakryté a na nízkej teplote var 90 minút. Priebežne môžeš podlievať vodou, aby si to nemal príliš husté. Mäso pustí šťavu, paradajky pustia šťavu a pivo je pivo. Nechám to teda na tebe a tvojej chuti.
Najviac mi to chutí s ryžou.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
404 kcal, tuky 23 g, bielkoviny 25 g, sacharidy 24 g, vláknina 3 g