Bravčové na šťave

Bravčové na štave

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Bravčové pliecko – 500 g

Paradajky – 4 ks

Cibuľa – 1 väčší alebo 2 menšie kusy

Cesnak – 2 strúžiky

Horčica, plnotučná – 2 PL

Pivo – 300 ml

Voda – 400 ml (nemusíš ju dávať, môžeš to nechať hustejšie)

Ryža – 250 g

Soľ, Čierne korenie, Repkový olej a kto chce, môže aj chilli

AKO NA TO:

Receptov na bravčové na šťave je snáď milión. Každý to má rád trochu inak. Ja to mám rád jednoducho, ale zato s výraznou chuťou.

Tento recept je vhodný nielen ako obed, ale aj ako večera. Naviac je jednoduchý na prípravu. Mäso stačí len pekne dlho podusiť, aby bolo krásne mäkké a rozpadávalo sa ti na jazyku.

Nakrájanú cibuľu s cesnakom opeč na oleji, pridaj nakrájané mäso, soľ, korenie a horčicu. Z mäsa a prísad sa ti vytvorí skvelý základ.

Kým sa ti mäso dusí a púšťa šťavu, nakrájaj si paradajky. Ideálne na čo najmenšie kúsky, aby sa ti krásne rozvarili. Niekto ich dokonca aj ošúpe, ale mne to chutí aj so šupkou.

Pridaj k mäsu, podlej pivom. Za priebežného miešania, zakryté a na nízkej teplote var 90 minút. Priebežne môžeš podlievať vodou, aby si to nemal príliš husté. Mäso pustí šťavu, paradajky pustia šťavu a pivo je pivo. Nechám to teda na tebe a tvojej chuti.

Najviac mi to chutí s ryžou.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

404 kcal, tuky 23 g, bielkoviny 25 g, sacharidy 24 g, vláknina 3 g

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

AK MÁŠ RÁD MÄSO: