ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):
Bravčové rebierka – 1 kg
Marináda:
Med/Javorový sirup – 5 PL
Paprika údená – 1,5 PL
Muškátový orech – 1/4 ks alebo 0,5 PL, ak už ho máš v prášku
Rasca – 0,5 PL
Worcester – 1 PL
Pomarančová kôra – nastrúhať cca z 1/5 pomaranča (naozaj nie veľa, len tak na pol čajovej lyžičky max)
Chilli podľa chuti
Na zapečenie:
Zázvor – 4 cm kus (cca ako ľudský palec)
Cesnak – 3 strúžiky
Kečup – 125 ml
Worcester – 1 PL
Cukor – 2 PL
Dijonská horčica – 1 čl
Chilli podľa chuti
Na záver:
Sezam
AKO NA TO:
Nielen na Valentína, ale kľudne aj grilovačku. Fajnová domáca BBQ marináda, chutná, trochu sladká, trochu štipľavá, trochu údená… no sen.
Rebierka vlož do alobalu a celé ich potri pripravenou marinádou. Zabaľ a nechaj celú noc v chladničke. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
2 hodiny pred pečením ich z chladničky vyber. Potom peč tak, ako sú zabalené v alobale 120 min. na 160°. Potom ich odbaľ a potri ich zmesou na zapečenie a pri 180° v režime horný gril a fúkanie nechaj piecť ešte 15-20min.
Na záver ich posyp s nasucho opečeným sezamom a máš hotovo.
Dobrú chuť.
TIP: keby náhodou, tak pomarančovú kôru môžeš vynechať, ale určite nevynechaj tento Falošný Coleslaw 😉
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
825 kcal, tuky 61 g, bielkoviny 69 g, sacharidy 0 g, vláknina 0 g