ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Polohrubá múka – 2 hrnčeky
Cukor, kryštálový – 1/2 hrnčeka
Mlieko – 2 hrnčeky
Vajíčka – 2 ks
Soľ – štipka
Citrónová kôra
Droždie – 1/2 ks
Slnečnicový/Repkový olej
Na namáčanie:
Jahody – za hrsť
Biely jogurt gréckeho typu – 200 g
AKO NA TO:
Jednoduché, nadýchané a svieže lievance. Tento recept je môj najobľúbenejší, pretože nemusíš nič vážiť, stačí ti jeden hrnček.
Múku, cukor, mlieko a vajíčka spolu poctivo premiešaš tak, aby si dostal hladké cesto. Pridáš štipku soli, nastrúhanú kôru z celého citróna, nadrvíš polovicu kocky droždia a celé opäť dôkladne premiešaš. Necháš odstáť pri izbovej teplote 30 min. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Opekáš na rozpálenej panvici s kvapkou oleja. S teplotou opatrne, aby sa ti nepripálili. Akonáhle mám rozpálenú panvicu, stiahnem teplotu na mierne nízku a konštantne udržujem. Uvidíš sám, to vychytáš časom. Nezabudni opiecť z oboch strán. Lievance ti budú krásne držať. Jeden lievanec = jedna hlboká naberačka.
Podávaš s čím chceš, ale v letných mesiacoch je to najlepšie s jogurtom, v ktorom si predtým rozmixoval jahody. Lievance do neho namáčaš.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
265 kcal, tuky 5 g, bielkoviny 8 g, sacharidy 46 g, vláknina 2 g