Šakšuka (Shakshuka)

Šakšuka (Shakshuka)

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (1 porcia):

Vajíčka – 4 ks

Koreňová zelenina podľa chuti, ideálne z vývaru (napr. mrkva, petržlen, kaleráb)

Paradajky, čerstvé – 1 ks

Paradajky, pasírované – 250 g

Jarná cibuľka

Soľ, Čierne korenie, Chilli

AKO NA TO:

Ukážem ti naozaj jednoduchý recept na šakšuku! Tak jednoduchý, ako už býva na tejto stránke zvykom.

Prečo chcem, aby si použil zeleninu z vývaru? Pretože už je mäkká a nebudeš musieť na toto fantastické jedlo čakať dlho. 🙂 Ale kľudne použi aj čerstvú. Je to len na tebe. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Na masle si opeč cibuľku, nakrájanú koreňovú zeleninu a paradajky. Podlej pasírovanými paradajkami, premiešaj a rozklepni vajíčka tak, ako na obrázku. Osoľ, okoreň a prípadne pridaj nejaké to chilli, nech to má grády.

Potom už len na miernej teplote dusíš, kým sa ti vajíčka neurobia. Ideálne, aby žĺtka zostali tekuté. Vtedy je to dokonalé!

Dobrú chuť.

PS: ak by to bolo moc husté, kľudne zrieď trochou vývaru predtým, než tam dáš vajíčka 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

480 kcal, tuky 25 g, bielkoviny 32 g, sacharidy 27 g, vláknina 9 g

ĎALŠIA INŠPIRÁCIA NA RAŇAJKY: