Citrónové lievance s jogurtom a jahodami

Citrónové lievance s jogurtom a jahodami

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Polohrubá múka – 2 hrnčeky

Cukor, kryštálový – 1/2 hrnčeka

Mlieko – 2 hrnčeky

Vajíčka – 2 ks

Soľ – štipka

Citrónová kôra

Droždie – 1/2 ks

Slnečnicový/Repkový olej

Na namáčanie:

Jahody – za hrsť

Biely jogurt gréckeho typu – 200 g

AKO NA TO:

Jednoduché, nadýchané a svieže lievance. Tento recept je môj najobľúbenejší, pretože nemusíš nič vážiť, stačí ti jeden hrnček.

Múku, cukor, mlieko a vajíčka spolu poctivo premiešaš tak, aby si dostal hladké cesto. Pridáš štipku soli, nastrúhanú kôru z celého citróna, nadrvíš polovicu kocky droždia a celé opäť dôkladne premiešaš. Necháš odstáť pri izbovej teplote 30 min. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Opekáš na rozpálenej panvici s kvapkou oleja. S teplotou opatrne, aby sa ti nepripálili. Akonáhle mám rozpálenú panvicu, stiahnem teplotu na mierne nízku a konštantne udržujem. Uvidíš sám, to vychytáš časom. Nezabudni opiecť z oboch strán. Lievance ti budú krásne držať. Jeden lievanec = jedna hlboká naberačka.

Podávaš s čím chceš, ale v letných mesiacoch je to najlepšie s jogurtom, v ktorom si predtým rozmixoval jahody. Lievance do neho namáčaš.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

265 kcal, tuky 5 g, bielkoviny 8 g, sacharidy 46 g, vláknina 2 g

ĎALŠIA INŠPIRÁCIA NA RAŇAJKY: