Citrónové lievance s jogurtom a jahodami

Citrónové lievance s jogurtom a jahodami

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Polohrubá múka – 2 hrnčeky

Cukor, kryštálový – 1/2 hrnčeka

Mlieko – 2 hrnčeky

Vajíčka – 2 ks

Soľ – štipka

Citrónová kôra

Droždie – 1/2 ks

Slnečnicový/Repkový olej

Na namáčanie:

Jahody – za hrsť

Biely jogurt gréckeho typu – 200 g

AKO NA TO:

Jednoduché, nadýchané a svieže lievance. Tento recept je môj najobľúbenejší, pretože nemusíš nič vážiť, stačí ti jeden hrnček.

Múku, cukor, mlieko a vajíčka spolu poctivo premiešaš tak, aby si dostal hladké cesto. Pridáš štipku soli, nastrúhanú kôru z celého citróna, nadrvíš polovicu kocky droždia a celé opäť dôkladne premiešaš. Necháš odstáť pri izbovej teplote 30 min.

Opekáš na rozpálenej panvici s kvapkou oleja (moja kvapka oleja je skôr čajová lyžička 😀 ). S teplotou opatrne, aby sa ti nepripálili. Akonáhle mám rozpálenú panvicu, stiahnem teplotu na mierne nízku a konštantne udržujem. Uvidíš sám, to vychytáš časom. Nezabudni opiecť z oboch strán. Lievance ti budú krásne držať. Jeden lievanec = jedna hlboká naberačka.

Podávaš s čím chceš, ale v letných mesiacoch je to najlepšie s jogurtom, v ktorom si predtým rozmixoval jahody. Lievance do neho namáčaš.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

265 kcal, tuky 5 g, bielkoviny 8 g, sacharidy 46 g, vláknina 2 g


TIP: vyskúšaj aj iné recepty na raňajky 😉 prípadne ďalšie bezmäsité pokrmy 🙂 a rozhodne nezabudni na tieto tipy na celý deň 😉

PS: sú naozaj fantastické 🙂 dostal som certifikát „Moja svokra approved!“ :D a určite sa neboj o druhú polovicu droždia, pripravíš si ich ešte raz 😉