ČO BUDEME POTREBOVAŤ:
Kondenzované mlieko, sladené – 1 plechovka
Kondenzované mlieko, nesladené – 1 plechovka
Vajíčka – 6 ks
Cukor kryštál – cca 3 PL
Voda
Pravá vanilka
AKO NA TO:
Tento recept je veľmi zaujímavý. Nielen prípravou, ale aj chuťou a svojou konzistenciou. Pedro mi totiž prezradil, že niektorým chutí tak, že sa za ním idú utĺcť a niekomu prekáža jeho konzistencia. Ak to k niečomu môžem prirovnať, prirovnal by som to k nášmu pudingu, ale napriek tomu je tento kubánsky dezert hutnejší a karamel tomu dodá zaujímavú chuť. Rozhodne stojí za vyskúšanie.
Samotná príprava sa ti bude zdať zložitá, ale ver mi, nie je. 🙂
Začni tým, že si pripravíš karamel, ktorým potom vytrieš nádobu pre Flan. Cukor zmiešaš s lyžičkou vody a pomaly zohrievaš. Získaš bezfarebný sirup, ktorý ti začne pomaly hnednúť. Keď bude mať gaštanovú farbu (tip pre mužov: gaštanová farba = hnedá 😀 ), nádobu s karamelom odstavíš. Ak by bol veľmi hustý, pridaj 1-2 lyžičky vody. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Samotný Flan: Vajíčka poriadne vyšľahaj a prilej kondenzované mlieka, pridaj vanilku a celé to spolu ešte raz vyšľahaj. Misku alebo inú nádobu potri pripraveným karamelom a vylej tam ušľahanú zmes. Prikry alobalom a máš nasledujúce možnosti. Buď to 20 min. povar v tlakovom hrnci alebo použi vodnú kúpeľ a „upeč“ to v trúbe na 140-150° po dobu cca 40 min. Následne nechaj vychladnúť a daj do chladničky, ideálne cez noc. Ak použiješ nádobu, ktorá má užšie dno a širší okraj, pôjde ti Flan ľahšie vyklopiť.
Dobrú chuť.
TIP: fantázii sa medze nekladú, na Kube si do toho každý pridá niečo podľa svojej chuti. Vaječný koňak, kokos, griotku, rum, ananás, jahody.. Dá sa toho vymyslieť naozaj veľa a každý recept tak bude originál 🙂
Recept: Pedro
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
304 kcal, tuky 17 g, bielkoviny 18 g, sacharidy 21 g, vláknina 0 g