ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Jahňací hrebienok – cca 800 g
Cesnak – 4 strúžiky
Maslo – cca 1 cm hrubý plátok
Olivový olej – 1 PL
Rozmarín, čerstvý – 2 vetvičky
Čerstvá bageta – 2 ks
Repkový alebo Slnečnicový olej
Soľ
AKO NA TO:
Blíži sa nám Valentín a ty by si rád/a svoju polovičku potešil/a chutnou a lahodnou večerou, ale nechce sa ti zároveň celý deň stráviť za sporákom? Najlepší čas dopriať si, síce trochu drahšie, ale o to lahodnejšie jahňacie mäso. A kedy inokedy ak nie teraz?
Skús zohnať jahňací hrebienok. Pretože je v celku, dobre sa ti upečie a elegantne sa ti porcuje na kotletky.
Predhrej trúbu na 200°. Hrebienok na panvici prudko opeč na repkovom oleji z každej strany po dobu 1 min. Potom vlož do pekáča a pri funkcii horný grill a fúkanie odokrytý peč 12-13 min. Pekáč vyber, zakry pokrievkou alebo alobalom a nechaj ešte 10 min. odpočívať. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Kým sa ti pečie mäso, rozpáľ panvicu s olivovým olejom, na polovičky nakrájaným cesnakom a čerstvým rozmarínom. Nepeč dlho, nech ti cesnak nezhorkne. Pred koncom pridaj maslo, nechaj roztopiť, celé premiešaj a odstav.
Pozdĺž rebierok naporciuj kotletky, osol, polej cesnakovým výpekom a zajedaj čerstvými, chrumkavými bagetami. Ak nezoženieš čerstvé bagety, tak ich v predhriatej trúbe nechaj na 5 min. ešte pekne schrumkavieť.
Odporúčam červené víno a pekný večer sa ti môže začať.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
488 kcal, tuky 25 g, bielkoviny 30 g, sacharidy 35 g, vláknina 2 g