Chlieb vo vajíčku – variácie

chlieb vo vajíčku, bundáš, bundás, raňajky, čo na raňajky, jednoduchý, rýchly, ľahký, lahodný, recept, vajíčko, klobása, cibuľa, syr, eidam, gouda, ementál

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (3 varianty):

1. s cibuľou (4 porcie):

Chlieb – 2 celé krajce na osobu

Vajíčka – 2-3 ks

Cibuľa – 1 menší kus

Repkový olej – toľko, aby sa v panvici časť chleba ponorila

AKO NA TO:

Vajíčka rozbiješ do hlbšieho taniera, rozšľaháš vidličkou, osolíš. Pridáš na jemno nakrájanú cibuľu, chlieb v tom obalíš, obojstranne opečieš a máš hotovo. Dobrú chuť.

_________________________________________

2. s klobásou (4 porcie):

Chlieb – 2 celé krajce na osobu

Vajíčka – 2-3 ks

Klobása – 1-2 kolieska na krajec chleba

Repkový olej – toľko, aby sa v panvici časť chleba ponorila

AKO NA TO:

Vajíčka rozbiješ do hlbšieho taniera, rozšľaháš vidličkou, osolíš. Obalíš chlieb, dáš ho piecť do rozpáleného oleja. Predtým než ho otočíš, vo vajíčku namočíš koliesko klobásy, položíš na chlieb, otočíš ho a upečieš aj z druhej strany. No a tiež máš hotovo. 🙂

_________________________________________

3. so syrom (4 porcie):

Chlieb – 2 celé krajce na osobu

Vajíčka – 2-3 ks

Tvrdý syr podľa chuti – 20 g

Repkový olej – toľko, aby sa v panvici časť chleba ponorila

AKO NA TO:

Vajíčka rozbiješ do hlbšieho taniera, rozšľaháš vidličkou, osolíš. Chlieb vo vajíčku obalíš, obojstranne opečieš, na tanieri pridáš nastrúhaný syr a môžeš sa do toho pustiť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

327 kcal, tuky 11 g, bielkoviny 14 g, sacharidy 42 g, vláknina 4 g


TIP: Ak vajíčka zabudneš osoliť na začiatku, neboj, osolíš si na tanieri 🙂 ja ich mám najradšej s trochou Tabasca, deti s trochou kečupu.. 😉

PS: pripravil som pre teba aj inšpiráciu na celý deň  🙂 alebo sa inšpiruj inými raňajkami 😉