Rozpečený Hermelín v slaninovom kabáte

rozpečený hermelín, večera, rýchla, jednoduchá, chutná, lahodná, encián, camembert, šalát, sušené paradajky, cheat day,

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):

Hermelín – 2 ks

Slanina – 6 plátkov

Sušené paradajky – 4 ks

Chilli – podľa chuti

Toasty – voliteľné

Zelenina – napr. čerstvý hlávkový šalát

AKO NA TO:

Dať si fajnovú večeru. To je niekedy veľká výzva. Ale čo si pripraviť, keď sa ti vôbec nechce variť? Odpoveď je jednoduchá. Kúp si cestou z práce nejaký ten Hermelín, doma ho rozrež, naplň nakrájanými sušenými paradajkami, chilli, celý ho obal slaninou a daj ho upiecť do trúby na 10 min. pri 180° a máš skoro hotovo. Nemusíš v pekáči ani podlievať olejom, syr bude ležať na slanine. 😉

Kým sa ti rozpeká syr, nakrájaj si zeleninu, opeč si toasty a môžeš začať večerať. Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

532 kcal, tuky 31 g, bielkoviny 32 g, sacharidy 32 g, vláknina 4 g


TIP: áno je to trošku kalorická bomba, ale teba to trápiť nemusí, určite si bol po alebo pred prácou cvičiť alebo pôjdeš zajtra 🙂

PS: na tomto recepte je najlepšie to, že je jedno či ho robíš pre jednu alebo viac osôb.. syr sa pečie rovnako dlho😉

PS 2: kľudne použi miesto Hermelínu napr. Encián, Camembert alebo iný zrejúci syr s bielou plesňou na povrchu.. 🙂

PS 3: ak to budeš chcieť pripraviť na grile, tak syr nerozkrajuj, sušenú paradajku daj pod slaninu a celé to, zabelané v alobale, môžeš dať na grill.. a chilli si pridáš až na tanieri. 🙂