Nakladaný Hermelín

nakladaný hermelín, recept, domáci, ako doma pripraviť, niečo k pivu, najlepší recept,

ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

Hermelín

Sušené paradajky v oleji

Chilli papričky – 2 druhy (čerstvá/sušená + naložená)

Cibuľa

Cesnak

Čierne korenie, Bobkový list, Repkový olej

AKO NA TO:

Toto je chuťovka, ktorú má rád snáď každý, koho poznám. A snáď každý, koho poznám, na to má aj svoj recept. Keďže Muž v kuchyni sa snaží svoj život v kuchyni žiť jednoducho, prinášam ti svoj naozaj ľahký a jednoduchý recept ako naložiť Hermelíny a dopriať si doma túto pochúťku k pivu. Navyše v dnešnej „COVIDovej“ dobe, kedy nám zatvárajú reštaurácie a bary sa ti bude hodiť recept, ako si dopriať domáci nakladaný Hermelín.

Počet Hermelínov nechám na tebe. Od toho bude závisieť aj počet sušených paradajok, oleja atď.

Každý Hermelín prekrojíš a naplníš sušenou paradajkou a chilli papričkou. Nešetri. Potom ich ukladáš do nádoby v poradí – trochu oleja na spodok, syr, trochu nakrájanej cibule, jeden bobkový list, celé čierne korenie a v tomto poradí pokračuješ až kým nádobu naplníš. Na záver doleješ olejom, aby ti všetky syry krásne plávali.

Pomedzi to všetko ešte do nádoby vkladáš aj strúžiky cesnaku, chilli papričky, nakrájanú cibuľu a sušené paradajky, ktoré ti zostali. Neboj sa toho. Čím viac sa ti podarí to naplniť, o to menej oleja musíš použiť..

Nechaj v chladničke odstáť sedem dní.. ja to ale nikdy nevydržím, začínam ich konzumovať už po piatich dňoch. 😀

K tomu si otvor chladené pivko a máš hotovo.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu bez pečiva:

359 kcal, tuky 28 g, bielkoviny 28 g, sacharidy 1 g, vláknina 0 g


TIP: kľudne tam použi aj olej, ktorý ti zostane zo sušených paradajok.. 🙂

PS: tiež ho milujem s čerstvým chlebíkom.. ešte aj tanier vytieram na konci 😉

PS 2: nezabudni si naložiť aj utopence a vyskúšať aj rozpečený hermelín 😉