Lahodný a jemný špenát s vajíčkom

špenát, obed, lahodný, jemný, skvelý, rýchly, jednoduchý, recept, vajíčko, volské oko, zemiaky, vegetarián, vegetariánsky

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Špenátové pyré – 2 balenia (2x450g)

Cesnak – 1 strúžik

Mlieko – 250 ml

Smotana, 33% – 250 ml

Vajíčko – 4 ks

Zemiaky – 2 stredné kusy/osoba + 1 väčší kus na zahustenie

Repkový alebo Slnečnicový olej

Soľ, Čierne korenie

AKO NA TO:

Rád by si si dal jednoduchý, ľahký a zdravý obed? Ale deti špenát nemajú radi? Ver mi, v tejto podobe ho budú milovať.

Špenátové pyré sa predáva mrazené, tak si nerob starosti s rozmrazovaním. Nalej mlieko do hrnca, vlož do neho mrazené pyré, osoľ, okoreň, pridaj na polovičky nakrájaný cesnak (len necháš vyvariť a na konci vyberieš) a na miernej teplote ho povar kým sa ti nevytvorí jemná riedka zmes.

Najemno nastrúhaj veľký zemiak, pridaj do špenátu, nakoniec zjemníš smotanou. Premiešaš, chvíľu povaríš, odstavíš.

Medzitým si si uvaril zemiaky zvlášť, podávaš ako prílohu.

Na panvici pripravíš volské oká a máš hotovo.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

469 kcal, tuky 27 g, bielkoviny 20 g, sacharidy 35 g, vláknina 7 g


TIP: ak sa niekomu nechce až „toľko“ variť, miesto zemiakov si k tomu môže dať aj chlebík 🙂

PS: áno, v tejto podobe špenát deti naozaj milujú 😉 a zároveň mám pre teba inšpiráciu aj na raňajky a večeru 🙂