Šťavnaté hovädzie so zeleninou

večera, obed, recept, hovädzie mäso, hovädzie zadné, fitrecept, fitness recept, hovädzie zo zeleninou, zemiaky, cvikla, červená repa, mrkva, tymián, rasca, petržlenová vňať, chilli, dietny recept, chudnutie

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Hovädzie zadné – 500 g

Oravská/Anglická slanina – 250 g

Mrkva – 4 ks

Zemiaky – 4 ks

Červená repa – 2 ks

Červené víno – 1 dcl

Voda – 4 dcl

Repkový alebo Slnečnicový olej

Rasca, Tymián, Soľ, Čierne korenie, Čerstvá petržlenová vňať, Chilli

AKO NA TO:

Výborný a jednoduchý recept na hovädzie zadné.

Mäso aj slaninu nakrájaj na kocky, prudko opeč na panvici, podlej vínom a nechaj krátko prejsť varom. Potom prelož do zapekacej misy, pridaj všetku zeleninu, ktorú si si predtým nakrájal, osoľ, okoreň, premiešaj, podlej vodou a pri 180° nechaj zakryté dusiť 60min.

Na tanieri ozdob čerstvou petržlenovou vňaťou, chilli a máš hotovo.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

395 kcal, tuky 12 g, bielkoviny 42 g, sacharidy 25 g, vláknina 6 g


TIP: hovädzie zadné sa hodí aj na steak ak by si mal chuť, ale je výborné aj takto podusené a šťavnaté. 🙂

PS: Ak zoženieš červenú repu už predvarenú, nevadí. Pridaj ju tam až nakoniec. 😉 

PS 2: pripravil som si pre teba tip na celý deň, prípadne viac receptov z mäsa 😉