ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Hovädzie zadné – 500 g
Oravská/Anglická slanina – 250 g
Mrkva – 4 ks
Zemiaky – 4 ks
Červená repa – 2 ks
Červené víno – 1 dcl
Voda – 4 dcl
Repkový alebo Slnečnicový olej
Rasca, Tymián, Soľ, Čierne korenie, Čerstvá petržlenová vňať, Chilli
AKO NA TO:
Výborný a jednoduchý recept na hovädzie zadné.
Mäso aj slaninu nakrájaj na kocky, prudko opeč na panvici, podlej vínom a nechaj krátko prejsť varom. Potom prelož do zapekacej misy, pridaj všetku zeleninu, ktorú si si predtým nakrájal, osoľ, okoreň, premiešaj, podlej vodou a pri 180° nechaj zakryté dusiť 60min.
Na tanieri ozdob čerstvou petržlenovou vňaťou, chilli a máš hotovo.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
395 kcal, tuky 12 g, bielkoviny 42 g, sacharidy 25 g, vláknina 6 g
TIP: hovädzie zadné sa hodí aj na steak ak by si mal chuť, ale je výborné aj takto podusené a šťavnaté. 🙂
PS: Ak zoženieš červenú repu už predvarenú, nevadí. Pridaj ju tam až nakoniec. 😉
PS 2: pripravil som si pre teba tip na celý deň, prípadne viac receptov z mäsa 😉