Lievance s tvarohom, banánom a arašidovým maslom

Lievance s tvarohom, banánom a arašidovým maslom

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Polohrubá múka – 2 hrnčeky

Cukor, kryštálový – 1/2 hrnčeka

Mlieko – 2 hrnčeky

Vajíčka – 2 ks

Soľ – štipka

Droždie – 1/2 ks

Slnečnicový/Repkový olej

Banán – 4 ks

Arašidové maslo – 1PL/lievanec

Tvaroh, nízkotučný – 250 g

AKO NA TO:

Ukážem ti recept na fantastické, nadýchané, ale hlavne jednoduché lievance. Bude ti totiž stačiť len jeden hrnček.

Múku, cukor, mlieko a vajíčka spolu poctivo premiešaš tak, aby si dostal hladké cesto. Pridáš štipku soli, nadrvíš polovicu kocky droždia a celé opäť dôkladne premiešaš. Necháš odstáť pri izbovej teplote 30 min.

Opekáš na rozpálenej panvici s kvapkou oleja. S teplotou opatrne, aby sa ti nepripálili. Akonáhle mám rozpálenú panvicu, stiahnem teplotu na mierne nízku a konštantne udržujem. Uvidíš sám, to vychytáš časom.

Podávaš s banánom, tvarohom a arašidovým maslom.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

521 kcal, tuky 19 g, bielkoviny 21 g, sacharidy 69 g, vláknina 3 g

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

ĎALŠIA INŠPIRÁCIA NA RAŇAJKY: