Mäsový špíz s kari ryžou a jogurtovým dresingom

šištauk, šiš tauk, recept, obed, večera, špíz, mäso, morčacie, prsia, ryža, kari, jogurtový dresing, šašlik

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Morčacie prsia – 500 g

Ryža – 1 hrnček / 250 g

Voda – 1,5 toho istého hrnčeka

Na mäso: Soľ, Čierne korenie, Sladká paprika, Rozmarín, Koriander, Klinčeky, Horčica, Repkový olej

Na ryžu: Kari, Repkový olej, Cibuľa, Cesnak, Zelenina podľa chuti

Jogurtový dresing

AKO NA TO:

Tento jednoduchý, nazvime ho kľudne orientálny obed, si naozaj pripravíš raz dva. Kukaj.

Mäso nakrájaš na väčšie kúsky, naložíš na 12 hodín do marinády a potom buď napicháš na špíz a opečieš alebo len tak opečieš na panvici.

Ryžu si pripravíš tak, že na oleji podusíš na malé kúsky nakrájanú cibuľu a cesnak. Ak máš čerstvú zeleninu pridáš teraz, ak mrazenú, tak až na konci. Vsypeš ryžu, podleješ vodou, osolíš, okoreníš a necháš na veľmi miernej teplote (hlavne zakryté) dusiť, kým, sa ti všetka voda nevpije. Snaž sa hrniec/panvicu zbytočne neotvárať. Ak máš hotovo, pridáš kari, premiešaš a necháš odstáť.

Jogurtový dresing pripravíš podľa receptu, odkaz nájdeš vyššie.

A jednoduchá hostina môže začať, lebo to všetko stíhaš súbežne, kým sa ti dusí ryža.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

425 kcal, tuky 8 g, bielkoviny 38 g, sacharidy 55 g, vláknina 3 g


TIP: klinčeky pred pečením vyber. Nechaj ich len v marináde, nech ti prevoňajú mäso🙂

PS: do dresingu si namáčaj mäso a zajedaj ryžou 😉 a nezabudni sa pozrieť aj na svoje raňajky a večeru 😉