Šakšuka (Shakshuka) s mozzarellou a olivami

Šakšuka (Shakshuka) s mozzarellou a olivami

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):

Vajíčka – 4 ks

Mozzarella – 125 g

Cherry paradajky – 100 g

Olivy – 100 g

Paradajky, pasírované – 250 g

Cibuľa – 1 ks

Repkový/Slnečnicový olej

Soľ, Čierne korenie a prípadne aj Chilli

AKO NA TO:

Ukážem ti ďalší, naozaj jednoduchý recept na výbornú šakšuku.

Na oleji opečieš nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáš rozpolené cherry paradajky a chvíľu opečieš, kým nezmäknú. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Podleješ pasírovanými paradajkami, pridáš olivy a opatrne vyklepneš vajíčka. Osolíš, okoreníš a dusíš na miernej teplote, kým nemáš bielka pripravené a (ideálne) žĺtka tekuté.

Tesne pred koncom poukladáš nakrájanú mozzarellu a máš hotovo.

Dobrú chuť.

PS: nezabudni ozdobiť čerstvou voňavou bylinkou podľa svojej chuti (ideálne petržlenová vňať, bazalka, tymián alebo rozmarín) 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

388 kcal, tuky 26 g, bielkoviny 25 g, sacharidy 13 g, vláknina 3 g

ĎALŠIA INŠPIRÁCIA NA RAŇAJKY: