ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):
Vajíčka – 4 ks
Mozzarella – 125 g
Cherry paradajky – 100 g
Olivy – 100 g
Paradajky, pasírované – 250 g
Cibuľa – 1 ks
Repkový/Slnečnicový olej
Soľ, Čierne korenie a prípadne aj Chilli
AKO NA TO:
Ukážem ti ďalší, naozaj jednoduchý recept na výbornú šakšuku.
Na oleji opečieš nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáš rozpolené cherry paradajky a chvíľu opečieš, kým nezmäknú. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Podleješ pasírovanými paradajkami, pridáš olivy a opatrne vyklepneš vajíčka. Osolíš, okoreníš a dusíš na miernej teplote, kým nemáš bielka pripravené a (ideálne) žĺtka tekuté.
Tesne pred koncom poukladáš nakrájanú mozzarellu a máš hotovo.
Dobrú chuť.
PS: nezabudni ozdobiť čerstvou voňavou bylinkou podľa svojej chuti (ideálne petržlenová vňať, bazalka, tymián alebo rozmarín) 😉
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
388 kcal, tuky 26 g, bielkoviny 25 g, sacharidy 13 g, vláknina 3 g