Špagety Aglio Olio

Špagety Aglio Olio

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Špagety – 250 g

Cesnak – 2 strúžiky

Soľ, Chilli, Petržlenová vňať, Olivový olej

AKO NA TO:

Keď sa povie jednoduchá večera, siahnem po tomto vynikajúcom neapolskom recepte. Dôležité dodať – tradičnom neapolskom recepte.

Daj variť špagety. Klasika. Hlboký hrniec, veľa vody, soľ.

Na oleji mierne orestuj cesnak a chilli papričky, ale opatrne, aby ti cesnak nezhorkol.

Premiešaj s cestovnami a nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podľa potreby ešte pridaj olivový olej a máš hotovo.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

215 kcal, tuky 4 g, bielkoviny 6 g, sacharidy 38 g, vláknina 2 g


TIP: niekto pridáva aj parmezán, ale podľa tradičnej receptúry tam nepatrí… lenže ruku na srdce, absolútne sa tam žiada 😉

PS: a ak budeš mať zmes korenín na cestoviny Aglio Olio priamo z Neapola ako ja, tak stačí premiešať s olivovým olejom… ale teraz už samozrejme machrujem 😀 a ty vyskúšaj aj iné cestoviny 🙂