Zapečené zemiaky so špenátom a parmezánom

Zapečené zemiaky so špenátom a parmezánom

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Zemiaky – 12 ks

Špenát, mrazené pyré – 400 g

Cesnak – 2 ks

Mlieko – 100 ml

Parmezán – 20 g do špenátu

Parmezán – 20 g na zemiaky

Soľ, Čierne korenie, Repkový/Slnečnicový olej

AKO NA TO:

Zase nestíhaš? Nevadí. Tento recept ťa zachráni.

Zemiaky ošúp, nakrájaj na kolieska a daj piecť 30 min. na 200°. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Medzitým si priprav špenát – na troche oleja orestuj nakrájaný cesnak, pridaj mrazené špenátové pyré. Osol, okoreň, podlej mliekom a na miernej teplote pomaly priprav jemné pyré. Primiešaj nastrúhaný parmezán a odstav.

Medzi zemiaky opatrne nalej pyré a daj piecť 15 min. Potom posyp parmezánom a zapekaj ďalších 10 min. a máš hotovo.

Dobrú chuť. 🙂

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

297 kcal, tuky 5 g, bielkoviny 11 g, sacharidy 51 g, vláknina 6 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIU DOBRÚ VEČERU: