ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Zemiaky – 12 ks
Špenát, mrazené pyré – 400 g
Cesnak – 2 ks
Mlieko – 100 ml
Parmezán – 20 g do špenátu
Parmezán – 20 g na zemiaky
Soľ, Čierne korenie, Repkový/Slnečnicový olej
AKO NA TO:
Zase nestíhaš? Nevadí. Tento recept ťa zachráni.
Zemiaky ošúp, nakrájaj na kolieska a daj piecť 30 min. na 200°. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Medzitým si priprav špenát – na troche oleja orestuj nakrájaný cesnak, pridaj mrazené špenátové pyré. Osol, okoreň, podlej mliekom a na miernej teplote pomaly priprav jemné pyré. Primiešaj nastrúhaný parmezán a odstav.
Medzi zemiaky opatrne nalej pyré a daj piecť 15 min. Potom posyp parmezánom a zapekaj ďalších 10 min. a máš hotovo.
Dobrú chuť. 🙂
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
297 kcal, tuky 5 g, bielkoviny 11 g, sacharidy 51 g, vláknina 6 g