ČO BUDEME POTREBOVAŤ:
Výpek z mäsa, napr. z tohto pulled pork – trhané mäso
Slanina údená – 3 plátky
Zeler – 50 g
Cesnak – 1 strúžik
Bobkový list, Rozmarín
Múka hladká – ak by si potreboval zahustiť
Voda
AKO NA TO:
Ak ti zostal výpek z mäsa, ktoré si pripravoval k obedu, tak ho prelej do malého hrnca, pridaj podľa potreby vodu, najemno nakrájanú slaninu, zeler a cesnak. Ochutíš 2 lístkami bobkového listu, trocha rozmarínu a povar 10 min. Celé to rozmixuj (pred mixovaním vyber bobkové listy) a ak to bude málo husté, zahusti trochou múky, ktorú si rozmiešal v troške vody.
Ideálne na zemiaky alebo si tým kľudne aj prelej mäso.
Dobrú chuť.
TIP: zahustiť môžeš aj zemiakom, ale je to pracnejšie 😉
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
61 kcal, tuky 3 g, bielkoviny 2 g, sacharidy 7 g, vláknina 0 g