ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Mleté hovädzie mäso – 500 g
Kyslá kapusta – 1 kg
Ryža – 250 g (1 hrnček)
Voda – 1:1 s ryžou
Smotana, 33% – 250 ml
Smotana, kyslá – 250 g
Cibuľa – 2 ks
Repkový/Slnečnicový olej
Soľ, Čierne korenie, Paprika, Rasca
AKO NA TO:
Naša dobrá klasika, na ktorú má každý svoj vlastný pozmenený recept. 🙂
Cibuľu si nakrájaš najemno a podusíš na oleji. Pridáš mäso, soľ, korenie, papriku, rascu a chvíľu podusíš, kým mäso nepustí šťavu. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Pridáš ryžu a vodu, znovu osolíš a podusíš, kým sa voda nevpije. Ryža bude ešte mierne tvrdá, ale to je dobre. Takú ju chceš, pretože ti dôjde pri pečení.
Vymastený pekáč vrstvíš nasledovne: kapusta – mäso s ryžou – kapusta – mäso s ryžou atď., koľko vrstiev ti vyjde.
Obe smotany zmiešaš dohromady a poleješ nimi navrstvenú zmes.
Pečieš zakryté 20min. na 200° a potom ďalších 20-25min. zapekáš odokryté.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
392 kcal, tuky 27 g, bielkoviny 13 g, sacharidy 24 g, vláknina 3 g