ČO BUDEME POTREBOVAŤ (6-8 porcií):
Sušený hrášok – 250 g
Zemiaky – 4 väčšie kusy
Cesnak – 2 strúžiky
Cibuľa – 1 ks
Voda – 1l
Kyslá smotana
Bagetky, Maslo, Syr na zapečenie
Soľ, Čierne korenie, Repkový/Slnečnicový olej
AKO NA TO:
Vynikajúca polievka, fantastický krém! Viac k tomu asi nie je treba ani dodávať. 🙂
Sušený hrášok si na 4 hodiny namočíš do vody.
V hlbšom hrnci na oleji orestuješ nakrájanú cibuľu aj cesnak. Daj si pozor, aby sa ti cesnak nepripálil, zhorkne ti. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Medzitým si zemiaky nakrájaš, vložíš do hrnca, pridáš sušený hrášok, vodu, osolíš a varíš, kým ti hrášok nezmäkne.
Na tanieri pridáš smotanu, štipku čierneho korenia a môžeš pokvapkať olivovým olejom.
Podávaš s rozpečenými bagetkami so syrom.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
191 kcal, tuky 4 g, bielkoviny 13 g, sacharidy 24 g, vláknina 14 g