Sušená fazuľa – 250 g
Polievková zelenina – mrkva 4 ks, petržlen 2 ks, zeler (trochu), cesnak 2 strúžiky, cibuľa 1ks
Zemiaky – 6 väčších kusov
Údené bravčové mäso – 300 g
Voda – 1l + na namočenie fazule
Soľ, Čierne korenie
AKO NA TO:
Výborná, sýta a zdravá polievka je na stole za 30 min. Len si nezabudni predtým fazuľu namočiť na 12h do vody. 🙂 (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Budeš potrebovať 2 hrnce. V jednom uvaríš namočenú fazuľu s nakrájaným údeným mäsom. Daj si pozor, aby tam nebolo príliš veľa vody (ideálne tesne nad fazuľou) – vysvetlím nižšie. Budeš variť cca 20min, kým ti fazuľa nezmekne.
V druhom hrnci uvaríš nakrájanú polievkovú zeleninu a zemiaky. Nezabudni v oboch hrnoch osoliť vodu. Povaríš rovnako dlho ako fazuľu.
Obsah hrnca, v ktorom si varil zeleninu rozmixuješ. Nemusíš úplne najemno, nech sú tam ešte cítiť kúsky zeleniny. Preleješ do neho uvarenú fazuľu s mäsom – preto si mal dať menej vody, aby nebola potom moc riedka. Ak by sa ti podarilo predsa len dať veľa vody, tak najprv prelož fazuľu s mäsom a potom postupne prilievaj vodu podľa želanej hustoty.
Na záver trochu čierneho korenia a ja som si pridal aj chilli. 😉
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
175 kcal, tuky 3 g, bielkoviny 18 g, sacharidy 20 g, vláknina 8 g