ČO BUDEME POTREBOVAŤ:
Treska, čerstvá, filet – 500 g
Zelené olivy – 100 g
Kapary – tak rozumne podľa chuti
Pasírované paradajky – 500 g
Cesnak – 2 strúžiky
Cibuľa – 1 ks
Ryža – 250 g (1 hrnček)
Soľ, Bobkový list, Olivový olej
AKO NA TO:
Keď som v lete s Pedrom debatoval a rozoberali sme, aké recepty by sa mi hodili na stránku, tak som trval na tom, že musia byť jednoduché. Nie preto, že by ste ich nevedeli pripraviť, ale preto, aby sa dali pripraviť kedykoľvek. Aj po náročnom pracovnom dni.
Na oleji si orestuješ najemno nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáš kúsky natrhanej/narezanej tresky, olivy, kapary, pasírované paradajky, bobkový list, soľ a všetko spolu povaríš, kým ti celá zmes neprejde chuťou. Nevar to moc dlho, tresku máš raz dva. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Ryžu si pripravíš tak, ako si zvyknutý no a máš hotovo.
Dobrú chuť.
PS: slovenský názov receptu je Treska v paradajkovej omáčke 😉 a neváhaj vyskúšať aj iné recepty z rýb 😉
Recept: Pedro
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
398 kcal, tuky 8 g, bielkoviny 28 g, sacharidy 53 g, vláknina 2 g