Treska so smotanovým prelivom

treska, recept, ryba, obed, fitrecept, fitness recept, smotana, cesnak, rozmarín, tymián, provensálska zmes, ako pripraviť tresku

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Treska, čerstvá, filet – 700 g

Smotana, 33% – 100 ml

Zemiaky – 2ks/osoba

Cesnak – 1 strúžik

Maslo

Mlieko

Soľ, Čierne korenie, Rozmarín alebo Tymián alebo Provensálska zmes korenia

AKO NA TO:

Tresku si zatiaľ jedol len ako majonézový šalát alebo Fish&Chips? Túto prípravu si obľúbiš. Je veľmi jednoduchá, nenáročná, rýchla a chutná.

Zemiaky uvaríš v osolenej vode. Zleješ, pridáš trochu masla, trochu mlieka, rozmačkáš a kašu máš hotovú. Alebo si urob toasty. 🙂

Filety tresky na miernej teplote opečieš na masle. Veľmi rýchlo sa ti prepečie, takže nemusíš ani otáčať, aby sa ti nerozpadla. Osolíš, okoreníš.

Ryby odložíš bokom a do výpeku naleješ smotanu a privedieš k varu. Ihneď odstavíš, pridáš pretlačený cesnak a jednu z vyššie uvedených voňavých byliniek a rybu s tým len preleješ na tanieri.

Nevravel som? Jednoduché. Prajem dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

372 kcal, tuky 13 g, bielkoviny 35 g, sacharidy 27 g, vláknina 2 g


TIP: daj si k tomu aj porciu zeleninového šalátu podľa vlastnej chuti 🙂 no a raňajky aj večeru vyriešiš tu 😉

PS: nie je to najlacnejšia ryba, ale ani najdrahšia 😉 a keďže rýb nikdy nie je dosť, skús aj iné recepty z ryby 🙂