Farmárske vajíčka

vajíčka, recept, raňajky, huby, rýchly, jednoduchý, čo si dať

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (1 porcia):

Vajíčka – 2 ks

Slanina – 50 g

Šampióny – za hrsť (cca 50 g)

Tvrdý syr typu Eidam/Gouda – 20 g

Jarná cibuľka – 1 ks

Cherry paradajky – 6 ks

Pečivo – 60 g (napr. jedna malá bagetka, ktorú rozdelíš na polovicu)

Soľ

AKO NA TO:

Ak chceš naštartovať svoj deň poriadnymi raňajkami, tak tieto Farmárske vajíčka sú to ideálne. Nepýtaj sa, prečo „farmárske“. Keď som to videl na tanieri, najviac mi to pripomínalo raňajky na nejakej farme. Na žiadnej som samozrejme nikdy nežil a nepracoval, ale ak by som, tak si určite dám tieto výdatné raňajky.

Žiadna veda a ani „objavenia Ameriky“ sa nekoná. Nakrájanú slaninu opečieš so šampiónmi. Keď už sú dostatočne prepečené, rozbiješ na to vajíčko, osolíš, posypeš nastrúhaným syrom a na miernej teplote zakryté dopečieš tak, aby ti ešte zostal žĺtok tekutý.

Medzitým si rozpolíš bagetku, opečieš do chrumkava a podávaš ako na obrázku.

Dozdobíš jarnou cibuľkou a daj si k tomu zeleninu. Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

544 kcal, tuky 24 g, bielkoviny 38 g, sacharidy 45 g, vláknina 8 g


TIP: tradične, pridaj si aj chilli 😀 pripravil som ti aj tip na celý deň a ak chceš, kukni aj nejaké iné raňajky 😉

PS: áno, ak máš dobrú panvicu, nemusíš ani podliať olejom, ale predsa.. ak by si mal slaninu, ktorá moc tuku nepustí, kľudne tam kvapni pár kvapiek oleja 😉