Pečené zemiaky s mäsom a hubami

pečené zemiaky, recept, s mäsom, hubami, obed, večera, fitrecept, fitness recept, ľahký, zdravý, chutný, čo variť

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Zemiaky – 2 stredne veľké kusy/osoba

Mleté hovädzie mäso – 300 g

Šampióny (ideálne malé) – 500 g

Nastrúhaný parmezán – 40 g

Pasírované paradajky – 250 g

Cibuľa – 1 ks

Cesnak – 2 strúžiky

Repkový/Slnečnicový olej

Červené víno – 1 dcl

Soľ, Čierne korenie, Oregano, Petržlenová vňať – ideálne čerstvá

AKO NA TO:

A je to tu. Ďalší deň a ďalší obed. Chceš si pochutnať na výbornom recepte a pripraviť si výborný a zároveň jednoduchý obed?

Zemiaky len umyješ, poprepichuješ vidličkou a dáš piecť pri 190°na 60 min.

Cibuľu a cesnak ošúpeš, nakrájaš a podusíš na troche oleja. Pridáš mäso, osolíš, okoreníš, podleješ vínom, premiešaš a podusíš, kým ti nepustí šťavu. Pridáš pasírované paradajky a za priebežného miešania dusíš odkryté, aby sa ti odparilo čo najviac vody a omáčka zostala hustá. Celé ti to potrvá 25-30 min. Na záver odstavíš, pridáš oregano, premiešaš.

Šampióny len umyješ a na troche oleja opečieš. Pred koncom (spoznáš to tak, že šampióny krásne stmavnú) pridáš nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, naposledy premiešaš a odstavíš.

Všetko si to stihol/stihla, kým sa ti pečú zemiaky, takže si kľudne nalej pohárik vína (ak nie si v práci) a začni servírovať.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

392 kcal, tuky 16 g, bielkoviny 27 g, sacharidy 30 g, vláknina 5 g


TIP: najradšej mám Modrý Portugal 🙂 no a tradične ťa tu čaká aj malý tip na celý deň 😉

PS: nezabudni posypať parmezánom 😉 a pozri aj klasické pečené zemiaky, prípadne tieto fantastické s mozzarellou 😉