Opečený cícer so šalátom a údenou makrelou

recept, cícer, šalát, makrela, večera, jednoduchý, rýchla, zdravý, chutný

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Cícer v slanom náleve – 2 plechovky (príp. 250 g sušeného, namočiť na 12 hodín a v osolenej vode uvariť)

Údená makrela – 1 ks

Šalát (ľadový/hlávkový/Little Gem.. akýkoľvek podľa tvojej chuti)

Cherry paradajky – 250 g

Uhorka, šalátová – 1 ks

Olivový olej

Cesnak – 1 strúžik

Bageta

Čierne korenie, Petržlenová vňať – ideálne čerstvá, Chilli

AKO NA TO:

Pôvodne mal byť tento recept trochu iný. Klasický šalát s natrhaným mäsom z makrely. Ale to by som nebol ja, keby som sa s tým uspokojil. 🙂 Prišlo mi to také, nijaké. Tak som sa rozhodol to pripraviť trochu inak. A dobre som urobil. Ver mi, že tento recept na jednoduchú večeru, zvládne ktokoľvek.

Nakrájaj si cesnak na menšie kúsky a na troche olivového oleja a na miernej teplote cca minutu opeč. Bacha, aby ti nezhorkol. Pridaj nakrájanú petržlenovú vňať, chilli, cícer a spolu to krátko opeč a premiešaj, aby sa prepojili chute. Okoreň čiernym korením.

Šalát, paradajky, uhorky nakrájaj a zmiešaj.

Na záver si ešte opeč pripravenú bagetu, natrhaj mäso z makrely a môžeš sa do toho pustiť.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

363 kcal, tuky 14 g, bielkoviny 18 g, sacharidy 42 g, vláknina 8 g


TIP: mäso z údenej makrely oberaj rukami, je veľmi krehké a zároveň ucítiš väčšie kosti 🙂

PS: opečené bagetky si tesne pred konzumáciou pokvapkaj trochou olivového oleja..  😉 a máš tu aj malú inšpiráciu na celý deň 🙂

PS 2: dobrých šalátov alebo receptov z rýb nikdy nie je dosť 😉