ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Kuracie prsia – 500 g
Ryža – 250 g
Cibuľa – 2 ks
Cesnak – 2 strúžiky
Pasírované paradajky – 500 ml
Smotana kyslá – 250 g
Parmezán – 40 g
Soľ, Čierne korenie, Repkový alebo Slnečnicový olej
AKO NA TO:
Jemná a vláčna konzistencia omáčky a do toho mäkké mäso. Budeš sa oblizovať.
Ryžu si uvaríš štandardne podľa návodu. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Ako prvé si nakrájaj mäso na menšie kúsky, osoľ, okoreň a prudko na opeč na oleji. Keď bude mať peknú a pôvabnú krustičku, odlož bokom a vo výpeku opeč nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.
Keď je cibuľa sklovitá, pridáš pasírované paradaky, necháš prejsť varom a rozmixuješ najemno.
Pridáš mäso, kyslú smotanu a polovicu nastrúhaného parmezánu. Celú zmes premiešaš, aby sa farby spojili v jednu, chvíľu povaríš a odstavíš.
Podávaš posypané parmezánom a ozdobené bylinkami a ako prílohu ryžu.
Dobrú chuť. 🙂
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
361 kcal, tuky 10 g, bielkoviny 23 g, sacharidy 45 g, vláknina 2 g