Kuracie steaky s parmezánom, zemiaková kaša, Coleslaw

kurací steak, recept, parmezán, marináda, chilli, coleslaw, zemiaková kaša

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Kuracie prsia – 600 g

Parmezán

Zemiaky, Maslo a Mlieko na kašu – 2-3 zemiaky na osobu

Coleslaw

Cherry paradajky, Rozmarín

Marináda na mäso: Soľ, Čierne korenie, Sušené chilli, Petržlenová vňať, Olivový olej

AKO NA TO:

Musím povedať, že pripraviť si jednoduchý, ale za to lahodný obed ťa nemusí stáť skoro žiadnu námahu.

Prsia si nakrájaš pozdĺžne na steaky. Naložíš ich na 12 hodín do marinády. Pečieš ich 30 min. na 180°, režim horný gril a fúkanie. Potom ich zakryješ nastrúhaným parmezánom a dáš zapiecť pri rovnakom režime na 5 min. Dlhšie nie, aby sa ti nevysušili. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Kým sa ti pečie mäso, pripravíš si zemiakovú kašu a Coleslaw.

Na záver si opečieš cherry paradajky vcelku, kým ti nezmäknú, pridáš k tomu rozmarín, aby si ich prevoňal a môžeš podávať.

Dobrú chuť.

TIP: na panvicu si daj trochu oleja, nastrúhaj rovnomerne parmezán a počkaj, kým sa ti krásne roztaví do jednotnej hmoty a nechaj vychladnúť, potom vyklopíš. Dostaneš krásnu, chutnú a štýlovú krustu, ktorú môžeš podávať ako na obrázku 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

417 kcal, tuky 10 g, bielkoviny 42 g, sacharidy 39 g, vláknina 7 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIU DOBRÚ VEČERU: