Ľahká šošovicová polievka

Ľahká šošovicová polievka

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (10-12 porcií):

Sušená šošovica – 250 g

Mrkva – 4 ks

Zemiaky – 3 ks

Cibuľa – 1 ks

Cesnak – 2 strúžiky

Oravská/Anglická slanina – 250 g

Voda – 1,5l

Soľ, Čierne korenie

+ prípadne repkový olej alebo bravčová masť (vysvetlím v texte)

AKO NA TO:

Dostali sme doma chuť na šošovicovú polievku, ale manželkina podmienka znela jasne: urob teraz jednu obyčajnú prosím. 😀 A tak vznikla tentokrát „obyčajná“ ľahká polievka, nezahustená múkou a jednoduchá na prípravu. Skrátka a dobre – ideálna večera.

Šošovicu ani nemusíš namáčať, stačí prepláchnuť vodou. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Nakrájanú slaninu opeč, aby pustila tuk. Keby si mal náhodou veľmi prerastanú a tuku by moc nepustila, daj trochu oleja alebo masti.

Pridaj najemno nakrájanú cibuľu a opeč do sklovita. Postupne pridáš ošúpaný cesnak, nakrájanú mrkvu a zemiaky, podleješ vodou, osolíš, okoreníš a privedieš k varu. Pridáš šošovicu a varíš na nízkej/miernej teplote cca 20 min. Keby si varil dlhšie, šošovica by sa už rozvarila.

Keby bola polievka príliš riedka, môžeš zahustiť nastrúhaným zemiakom.

Dobrú chuť.

PS: opečený chlieb je voliteľná možnosť, nechám to na tebe 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

175 kcal, tuky 3 g, bielkoviny 18 g, sacharidy 20 g, vláknina 8 g

POLIEVKA JE ZÁKLAD: