ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Mleté hovädzie mäso – 500 g
Cibuľa – 1 ks
Cesnak – 2 strúžiky
Zelené olivy – 200 g
Hrozienka – za hrsť
Pasírované paradajky – 500 g
Soľ, Rímska rasca, Mletý bobkový list, Mletý koriander, Zelené korenie (nakladané), Olivový olej
Chlieb
AKO NA TO:
Pravá chuť Kuby priamo od pravého Kubánca. V Prahe som spoznal Pedra, ktorý bol taký dobrý, že mi ukázal niekoľko kubánskych receptov. Mal, ale trochu sťaženú situáciu, dostal totiž podmienku, že musia byť naozaj jednoduché a z dostupných surovín. Tu je prvý z nich. Kubánske Picadillo.
Na olivovom oleji orestuješ nakrájanú cibuľu, cesnak a mleté hovädzie mäso. Pridáš koreniny, soľ, pasírované paradajky, olivy, hrozienka, povaríš a máš hotovo.
Vraj to a Kube jedia s bielym chlebom, ako na obrázku. Ale môžeme si to dať s čím chceme. 😉
Dobrú chuť.
TIP: bobkový list môžeš použiť kľudne aj celý, ale naozaj sa sem hodí, keď ho podrvíš.. 🙂
Recept: Pedro
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
531 kcal, tuky 29 g, bielkoviny 32 g, sacharidy 35 g, vláknina 4 g