ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Kuracie prsia – 400 g
Cuketa (jeden priemerný kus, nie tie z „Černobylu“) – 1 ks
Mrkva – 2 ks
Bulgur – 250 g
Voda na podlievanie – 400 ml
Soľ, Čierne korenie, Repkový olej
AKO NA TO:
Času málo, hrncov ešte menej. Táto jednoduchá a rýchla večera sa dá pripraviť len v jednom. Prípadne vo väčšej a hlbšej panvici.
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a na oleji začneme opekať. Pridáme nakrájanú cuketu, mrkvu, bulgur a podlejeme vodou. Osolíme znovu, pretože sme pridali ďalšie prísady, zakryjeme a na miernom ohni a za občasného miešania dusíme, kým nám bulgur so zeleninou nezmäkne.
Možno ozdobiť petržlenovou vňaťou a potom už len dobrú chuť! 🙂
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
350 kcal, tuky 4 g, bielkoviny 30 g, sacharidy 47 g, vláknina 8 g