ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Cuketa – 1 veľký alebo 2 menšie kusy
Vajíčko – 2 ks
Hladká múka – od oka (vysvetlím nižšie)
Tekvicové jadierka – za väčšiu hrsť
Soľ, Cesnak, Čierne korenie, Repkový olej
AKO NA TO:
Leto aj cuketová sezóna skončila, ale čo s ňou teraz? No jednoducho si priprav tieto placky.
Cuketu len umyješ, odrežeš konce a nastrúhaš. Aj so šupkou. Pridáš pretlačený cesnak. Bude stačiť jeden strúžik, ale kľudne použi viac. Osolíš, okoreníš, pridáš vajíčka a premiešaš. A teraz prichádza trik s múkou. Keďže do halušiek a placiek múku nikdy nevážim (ani neviem prečo, jednoducho to nerobím), len vezmem vrecúško/nádobu s múkou a posypem celú zmes hrubšou vrstvou. Premiešam a ak som netrafil a mám to moc riedke, pridám ďalšiu vrstvu múky a znova premiešam. Ak som to náhodou prehnal, dá sa pridať vajíčko alebo ďalšia cuketa. Ale ver mi, prvú dávku nikdy nepreženieš a s druhou buď len opatrný.
Na záver primiešaš tekvicové jadierka a šup opekať. Pekne a poctivo na oleji.
Dobrú chuť.
PS: mám tu aj viac receptov s cuketou 😉
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
461 kcal, tuky 15 g, bielkoviny 23 g, sacharidy 59 g, vláknina 10 g