Cuketové placky s tekvicovými jadierkami

Cuketové placky s tekvicovými jadierkami

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Cuketa – 1 veľký alebo 2 menšie kusy

Vajíčko – 2 ks

Hladká múka – od oka (vysvetlím nižšie)

Tekvicové jadierka – za väčšiu hrsť

Soľ, Cesnak, Čierne korenie, Repkový olej

AKO NA TO:

Leto aj cuketová sezóna skončila, ale čo s ňou teraz? No jednoducho si priprav tieto placky.

Cuketu len umyješ, odrežeš konce a nastrúhaš. Aj so šupkou. Pridáš pretlačený cesnak. Bude stačiť jeden strúžik, ale kľudne použi viac. Osolíš, okoreníš, pridáš vajíčka a premiešaš. A teraz prichádza trik s múkou. Keďže do halušiek a placiek múku nikdy nevážim (ani neviem prečo, jednoducho to nerobím), len vezmem vrecúško/nádobu s múkou a posypem celú zmes hrubšou vrstvou. Premiešam a ak som netrafil a mám to moc riedke, pridám ďalšiu vrstvu múky a znova premiešam. Ak som to náhodou prehnal, dá sa pridať vajíčko alebo ďalšia cuketa. Ale ver mi, prvú dávku nikdy nepreženieš a s druhou buď len opatrný.

Na záver primiešaš tekvicové jadierka a šup opekať. Pekne a poctivo na oleji.

Dobrú chuť.

PS: mám tu aj viac receptov s cuketou 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

461 kcal, tuky 15 g, bielkoviny 23 g, sacharidy 59 g, vláknina 10 g

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIU DOBRÚ VEČERU: