Bulgurzotto s kuracím mäsom a zeleninou

recept, bulgur, z bulguru, s bulgurom, kuracie mäso, kuracie prsia, fitrecept, fitness recept, zdravý, jednoduchý, rýchly a chutný obed

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Kuracie prsia – 400 g

Cuketa (jeden priemerný kus, nie tie z „Černobylu“) – 1 ks

Mrkva – 2 ks

Bulgur – 250 g

Voda na podlievanie – 400 ml

Soľ, Čierne korenie, Repkový olej

AKO NA TO:

Času málo, hrncov ešte menej. Táto jednoduchá a rýchla večera sa dá pripraviť len v jednom. Prípadne vo väčšej a hlbšej panvici.

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a na oleji začneme opekať. Pridáme nakrájanú cuketu, mrkvu, bulgur a podlejeme vodou. Osolíme znovu, pretože sme pridali ďalšie prísady, zakryjeme a na miernom ohni a za občasného miešania dusíme, kým nám bulgur so zeleninou nezmäkne.

Možno ozdobiť petržlenovou vňaťou a potom už len dobrú chuť! 🙂

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

350 kcal, tuky 4 g, bielkoviny 30 g, sacharidy 47 g, vláknina 8 g

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIU DOBRÚ VEČERU: