ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Kuracie prsia – 400 g
Cuketa (jeden priemerný kus, nie tie z „Černobylu“) – 1 ks
Mrkva – 2 ks
Bulgur – 250 g
Voda na podlievanie – 400 ml
Repkový olej
Soľ
Čierne korenie
AKO NA TO:
Času málo, hrncov ešte menej. Táto jednoduchá a rýchla večera sa dá pripraviť len v jednom. Prípadne vo väčšej a hlbšej panvici.
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a na oleji začneme opekať. Pridáme nakrájanú cuketu, mrkvu, bulgur a podlejeme vodou. Osolíme znovu, pretože sme pridali ďalšie prísady, zakryjeme a na miernom ohni a za občasného miešania dusíme, kým nám bulgur so zeleninou nezmäkne. Možno ozdobiť petržlenovou vňaťou a potom už len dobrú chuť! 🙂
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
350 kcal, tuky 4 g, bielkoviny 30 g, sacharidy 47 g, vláknina 8 g
TIP: Nemusíte si to upravovať do nejakého kvádrovitého tvaru, v ktorom to bežne nepodávam ani ja. Len sa mi na fotku nepáčila odfotená zmes v hrnci. 🙂 V každom prípade táto zdravá, jednoduchá a rýchla večera by nemala chýbať na žiadnom stole.
PS: už vieš čo budeš raňajkovať alebo obedovať? 🙂