Bulgurzotto s kuracím mäsom a zeleninou

recept, bulgur, z bulguru, s bulgurom, kuracie mäso, kuracie prsia, fitrecept, fitness recept, zdravý, jednoduchý, rýchly a chutný obed

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Kuracie prsia – 400 g

Cuketa (jeden priemerný kus, nie tie z „Černobylu“) – 1 ks

Mrkva – 2 ks

Bulgur – 250 g

Voda na podlievanie – 400 ml

Repkový olej

Soľ

Čierne korenie

AKO NA TO:

Času málo, hrncov ešte menej. Táto jednoduchá a rýchla večera sa dá pripraviť len v jednom. Prípadne vo väčšej a hlbšej panvici.

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a na oleji začneme opekať. Pridáme nakrájanú cuketu, mrkvu, bulgur a podlejeme vodou. Osolíme znovu, pretože sme pridali ďalšie prísady, zakryjeme a na miernom ohni a za občasného miešania dusíme, kým nám bulgur so zeleninou nezmäkne. Možno ozdobiť petržlenovou vňaťou a potom už len dobrú chuť! 🙂

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

350 kcal, tuky 4 g, bielkoviny 30 g, sacharidy 47 g, vláknina 8 g


TIP: Nemusíte si to upravovať do nejakého kvádrovitého tvaru, v ktorom to bežne nepodávam ani ja. Len sa mi na fotku nepáčila odfotená zmes v hrnci. 🙂 V každom prípade táto zdravá, jednoduchá a rýchla večera by nemala chýbať na žiadnom stole. 

PS: už vieš čo budeš raňajkovať alebo obedovať?  🙂