ČO BUDEME POTREBOVAŤ:
Mäso a kosti na vývar, prípadne aj drobky ak máš rád
Zelenina – Mrkva, Zeler, Petržlen, Kaleráb, Cibuľa/Pór, pár strúžikov cesnaku
Voda
Soľ, Čierne korenie celé, Petržlenová vňať
AKO NA TO:
Každý to poznáme. Nedeľa, doma to rozvoniava, keď mama alebo babička varí. Neviem ako u teba, ale ja mám nedeľu stále spojenú s vývarom. U nás sa varil naozaj každý víkend.
Základom je nedať priveľa vody, dať veľa zeleniny a variť pomaly. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Dáš variť vodu a pomaly do nej pridávaš očistenú zeleninu, osolíš, pridáš pár guličiek čierneho korenia. Až keď voda vrie, pridáš mäso a kosti a teplotu stiahneš tak, aby sa ti nevarila prudko, ale naozaj veľmi, veľmi mierne. Osobne varím, 1,5-2 hodiny.
Ak sa ti začne tvoriť z mäsa silná pena, odober lyžicou. Zeleninu krájať nemusíš, nakrájaš si v tanieri.
Na konci by si mäso malo rozpadať, tak jemné by malo byť.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
96 kcal, tuky 2 g, bielkoviny 3 g, sacharidy 17 g, vláknina 1 g