ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Kuracie nožičky – 8 ks
Cícer – 250 g
Tekvica Hokkaido – 1 ks
Cibuľa – 1 ks
Cesnak – 2 strúžiky
Voda – 500-750 ml (+ voda na namočenie cíceru)
Soľ, Čierne korenie, Koriander, Chilli, Repkový/Slnečnicový olej
AKO NA TO:
Ak sleduješ moje príbehy na Instagrame, určite si zachytil, že som raz večeral o pol desiatej večer. 🙂 Áno, bol to tento recept, jednoduchý, zdravý, chutný, ale hlavne ľahký na trávenie a ešte aj zasýti.
Cícer namočíš na aspoň 12 hod. do vody.
Kuracie nožičky v hlbšej panvici prudšie opečieš z každej strany, potom ich vyberieš a odložíš bokom. Do výpeku pridáš nakrájanú cibuľu a cesnak, stiahneš teplotu a opečieš do zlata. Medzitým si nakrájaš tekvicu, ktorú pridáš k cibuli s cesnakom. Podleješ pol litrom vody, vložíš kuracie nožičky a celé podusíš prikryté a na miernej teplote 20 min. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračování:
Nožičky opäť vyberieš, lebo to celé rozmixuješ. Nakoniec pridáš scedený cícer a spolu s nožičkami dovaríš, kým ti cícer nezmäkne. Opäť prikryté a opäť na miernej teplote. Cca 25 min.
Výsledok bude hustá zmes s kúskami cíceru a jemným kuracím mäskom.
Na tanieri ešte ozdobíš čerstvými lístkami koriandrom a chilli.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
468 kcal, tuky 20 g, bielkoviny 33 g, sacharidy 39 g, vláknina 14 g