ČO BUDEME POTREBOVAŤ (1 porcia):
Kuracie mäso – 100 g
Sušené huby – za plnú hrsť
Kuskus – 50 g
Cesnak – 1 strúžik
Voda – 200 ml
Repkový alebo Slnečnicový olej
Soľ, Čierne korenie, Rozmarín, Chilli
AKO NA TO:
Môžeš použiť čerstvé kuracie mäso, ale toto je výborný recept aj v prípade, keď ti nejaké mäso zostane z nedeľného obeda a rozmýšľaš, ako ho spracuješ.
Huby si namočíš do 200 ml vody. Stačí 20 min pred prípravou.
Cesnak nakrájaš a na miernej teplote opečieš na oleji. Opatrne, aby ti nezhorkol. Pridáš nakrájané kuracie mäso, osolíš, okoreníš. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Restuješ kým nebude mäso hotové (ak si použil to z obeda, tak stačí minúta až dve, kým sa ti prehreje), potom pridáš huby aj s vodou, necháš prejsť varom a na záver kuskus. Celú zmes premiešaš, odstavíš, zakryješ pokrievkou a počkáš až kuskus vpije všetku šťavu a máš hotovo.
Teda takmer. 🙂 V tanieri pridáš pár lístkov rozmarínu a prípadne aj chilli.
Prajem dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
455 kcal, tuky 17 g, bielkoviny 28 g, sacharidy 52 g, vláknina 6 g