Lahodné smotanové rizoto s parmezánom, hráškom a lososom

rizoto, parmezán, večera, recept, jednoduchý, rýchly, zdravý, MDŽ, valentín, losos, ryža, hrášok, hrach

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Losos, filet – 400 g

Hrášok – 140 g (menšia plechovka)

Smotana – 200 ml

Ryža – 250 g (1 hrnček)

Cesnak – 4 strúžiky

Parmezán – 100 g

Olivový olej

Soľ, Čierne korenie

Voda, 250 ml

AKO NA TO:

Ak chceš svoju polovičku potešiť k MDŽ alebo hľadáš len šikovný, chutný, jednoduchý a zdravý recept na večeru, tak si opäť na tom správnom mieste. 🙂

Lososa si buď opeč na panvici na oleji alebo na masle. Ak ho prikryješ, nemusíš ho ani otáčať a pekne sa ti prepečie. Alebo ho hoď na 30 min. do trúby pri 180°.

Na panvici si na olivovom oleji krátko orestuj cesnak, aby ti nezhorkol. Pridaj ryžu, podlej vodou a prikryté nechaj dusiť kým sa ti voda nevpije do ryže. Potom pridaj smotanu, nastrúhaný parmezán, hrášok a na miernej teplote ešte nechaj dôjsť. To, ako dlho, zistíš jednoducho. Ochutnáš. 🙂 Vznikne ti lahodné smotanové rizoto, ktoré môžeš podávať spoločne s lososom, ktorého mäso si len rukami natrháš.

Na tanieri ešte môžeš posypať parmezánom a prajem dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

653 kcal, tuky 34 g, bielkoviny 35 g, sacharidy 52 g, vláknina 2 g


TIP: samozrejme sa neboj chilli ak máš naň chuť 😉 a ak by si chcel vyriešiť aj raňajky alebo obed, kukni sem 🙂 

PS: ak tento recept pripravíš svojej partnerke na MDŽ, odporúčam aj nejaké suché biele víno.. ideálne Rulandské šedé 😉

PS 2: milujem ryby, mám tu zopár ďalších receptov z rýb, neváhaj sa inšpirovať 🙂