ČO BUDEME POTREBOVAŤ (6-8 porcií):
Cuketa – 2 ks
Zemiaky – 8 ks
Voda – 1 l
Smotana, kyslá – na servírovanie
Soľ, Čierne korenie, Olivový olej
AKO NA TO:
Recept na cuketovú polievku by nemal byť obyčajný. Takých je plný internet. Mal by byť nápaditý, originálny, chutný a zároveň jednoduchý. Tak presne taký je tento.
Cuketu len umy, nakrájaj a ugriluj na ohni. Alternatívne môžeš opiecť aj na pekáči. Ale pripravíš sa o tú nezameniteľnú chuť z grilu. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Zemiaky uvaríš v osolenej vode. Keď budú mäkké pridáš grilovanú cuketu a špenátové pesto. Pesta sa neboj, kľudne ho tam daj viac.
Rozmixuj, nechaj prejsť varom a odstav.
Na tanieri ozdobíš čerstvo namletým korením, kyslou smotanou, olivovým olejom a máš hotovo.
Dobrú chuť.
TIP: najlepšie chutí za studena 😉
PS: miesto pesta môžeš použiť čerstvý baby špenát a 1-2 strúžiky pretlačeného cesnaku.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
126 kcal, tuky 4 g, bielkoviny 6 g, sacharidy 16 g, vláknina 3 g