Zapečené zemiaky s kuracím mäsom, brokolicou a mozzarellou

zapečené, zemiaky, zapečená, brokolica, recept, obed, večera, mozzarella

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Zemiaky – 10 ks

Kuracie prsia – 400 g

Brokolica – 1 ks

Mozzarella – 250 g

Smotana, 33% – 250 ml

Vajíčko – 2 ks

Repkový/Slnečnicový olej

Soľ, Čierne korenie

AKO NA TO:

Čo si dáme zajtra na obed? Každý z nás už túto otázku pozná. 🙂 A niekedy sa stane, že na ňu odpoveď nemáme. Ale ja ju pre teba mám. Teda aspoň takú malú inšpiráciu na jednoduchý obed, prípadne večeru.

Trúbu si predhrej na 180°.

Zemiaky ošúp a nakrájaj na kolieska.

Kuracie prsia prepláchni vodou a nakrájaj ako sa ti bude chcieť. Ideálne na plátky, je s tým menej práce, ale nechám na tebe.

Brokolicu tiež prepláchni a rozober „na růžičky“.

Zapekaciu misu pomasti trochou oleja a ukladaj v tomto poradí – zemiaky, kuracie mäso, brokolica, zemiaky. Nezabudni zemiaky a mäso posoliť než uložíš ďalšiu vrstvu. Celé to peč zakryté 60 min.

Potom tam pridaj smotanu, v ktorej si si rozšľahal vajíčka, na vrch polož plátky mozzarelly, trošku čierneho korenia a odokryté to 15 min. ešte zapeč.

Dobrú chuť. 🙂

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

639 kcal, tuky 36 g, bielkoviny 43 g, sacharidy 35 g, vláknina 3 g


TIP: kuracie prsia nemusíš predpekať. Vlastne nič predtým robiť nemusíš. Všetko sa ti krásne podusí, pustí šťavu, ktorá sa potom zmieša so smotanou a vytvorí lahodnú chuť. 😉 a ešte som ti aj pripravil tip na celý deň 🙂

PS: toto je dôkaz, že existuje dobrý recept na brokolicu 🙂 a nikomu to nevrav, ale mám tu aj skoro klasické francúzske zemiaky 😉 alebo plno iných dobrých obedov 🙂