ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Bravčová panenka – 750 g
Prosciutto – 100 g
Tvrdý syr typu Eidam/Gouda – 100 g
Rozmarínové zemiaky (z toho receptu)
Soľ, Cesnak, Čierne korenie
AKO NA TO:
Keď som dostal opäť do rúk panenku a stále bolo leto a práve som bol opäť na chate, tak som sa rozhodol, že ho pripravím rovnakým spôsobom ako túto panenku.
Lenže, to by som nebol ja, keby som stále niečo nevymýšľal. A tak som sa rozhodol pre menšiu zmenu. Mäsom som tentokrát nechal vcelku a len ho prerezal pozdĺžne. Osolil som ho, okorenil, potrel cesnakom a naplnil plátkami syra. Špáradlami som rozkrojenú časť „zošil“. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračování:
Potom som ho opatrne obalil v prosciutte, ktoré som po obvode, pre istotu, tiež uchytil špáradlami. Zabalil som ho do alobalu a zahrabal do pripravenej pahreby. Mäso som tam nechal 10 minút, lebo som ho potom hneď odbalil a šli sme jesť. Teda najprv nafotiť 😉 Keby som hneď neodbaloval, stačilo by 8 minút a nechať dôjsť v alobale. Inak by hrozilo, že sa moc prepečie a bude žuvačkové.
Kým sa pripravovala pahreba, podľa staršieho receptu vyššie, som si pripravil rozmarínové zemiaky. Bolo to fantastické.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
511 kcal, tuky 20 g, bielkoviny 52 g, sacharidy 28 g, vláknina 2 g