Čínske tudle-nudle

Azijská kuchyňa, čína, čínske nudle, rezance, kuracie prsia, sušené huby recept

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

„Čínske rezance“ (druh nechám na tebe) – 250 g

Kuracie prsia – 400 g

Sušené lesné huby – 1 menšie balenie, cca 40 g

Cesnak – 4 strúžiky

Chilli papričky

Sójová a Worcesterová omáčka

Repkový alebo Slnečnicový olej

Soľ, Čierne korenie

AKO NA TO:

Tento recept má taký pôvod v Ázii ako jeho autor. Ale jeho autor má rád „čínu“ a rád si ju pripraví doma a tak si vymyslel tento jednoduchý recept. Už o sebe nebudem písať v tretej osobe a radšej prejdem rovno k receptu.

Sušené huby namočíš na 30 min. do vody. Rezance dáš uvariť podľa návodu.

Cesnak aj kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Tvar už nechám na tebe, ale praktickejšie je to na pásiky, lepšie sa to potom naberá paličkami.

Na rozohriatom oleji prsia aj cesnak naraz opečieme, tým pádom sa nám cesnak nepripáli, kedže prsia pustia trochu šťavy. Osolíme, okoreníme, pridáme trochu Sójovej a Worcesterovej omáčky a na záver vopred namočené huby aj s trochou vody, keďže chvíľu ešte spolu podusíme.

Chilli môžeš nakrájať priamo do panvice, alebo až na záver.

V prípade, že sa odparí veľa vody, pridáme tú z namočených húb, ale nie moc. Nechceme z toho polievku, len aby bol tento jednoduchý, rýchly a zdravý obed šťavnatý.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

382 kcal, tuky 4 g, bielkoviny 31 g, sacharidy 5 g, vláknina 3 g


TIP: jedz ho prosím paličkami, nech to má aspoň nejakú kultúru, keď si už tie ázijské recepty vymýšľame v Európe 🙂

PS: táto výborná „ázijská kuchyňa“ pochádza zo západného Slovenska.. keďže odtiaľ pochádzam ja. Ale ak máš rád presný pôvod receptov, vymyslel som ho počas štúdii v Banskej Bystrici a doladil v Prahe. 🙂 takže je doslova a do písmena tento recept medzinárodný 🙂

PS 2: no a ak rozmýšľaš, čo si dať na večeru a prípadne aj raňajky, pripravil som pre teba malý tip